annikasskatteri.blogg.se

En blogg om mina hobbys som fotografering, natur, trädgård, målning, pyssel och myssel med mycket mer. Samt tankar om allt och inget.

EN SOLIG MORGON .... EN NOVELL ...

Publicerad 2016-08-14 10:35:21 i Allmänt,


 
Hon vaknade upp en tidig morgon, kanske var det de solstrålarna som strömmade in bakom rullgardinen som väckt henne. Hon ville inte gå upp ännu och låg kvar så länge hon kunde.
Det var hennes första lediga dag efter ett långt arbetspass, i dag tänkte hon bara ta det lugnt och bara göra det som hon själv ville. Hon skulle inte ens svara i telefon om de ringde ifrån jobbet, nej denna dagen var hennes.
Men tillslut var hon tvungen att masa sig ur bädden, det vattnet som hon drack i går kväll, kunde hon inte längre hålla kvar. Innan hon klev upp kände hon med handen i sängen, han låg inte kvar.
Efter en välbehövlig sittning i badrummet gick hon ut i köket, tittade på vägg klockan och drack lite vatten.
Klockan var bara kvart i sex när hon kröp ner i den varma sängen igen. Hon hade inte sett till honom, kanske att han lagt sig på soffan i rummet. Han gör ju så ibland.
Hon vände och vred på sig några gånger, som den morgonmänniska hon är. Hon ville ligga kvar ett tag till och bara gotta sig i sängen, bara för att hon kunde.
Hon hörde hur han tassade förbi sovrumsdörren, kanske att hon väckt honom. Eller så trodde han att hon fortfarande sov. Hon tände sänglampan och sträckte ut sin hand mot en tidning som låg på sängbordet.
Hon tänkte att lite skvaller kan vem som helst bli trött av, kanske kunde hon somna om en stund.
Men inte då, en sida med heminredning satte genast fart på hennes fantasi och snart hade hon både tapetserat om och hängt nya gardiner i sovrummet där hon låg. En ny lampa i taket måste hon nog ha och en i fönstret i samma stil. Sedan ett nytt överkast som tog upp en färg i tapeten, men den gamla filten som han älskade fick nog ligga kvar. Det var så tyst i lägenheten, antagligen hade han gått och lagt sig igen.
Nä... nu var det dags att kliva upp och gå ut i köket, när kaffet var klart hade hon fått på sig sina goaste hemmakläder som satt så skönt och slappt på kroppen. De trånga slitna jeansen fick stå över till en annan dag.
Försiktigt öppnade hon balkongdörren som knarrade litegrann, hon vände sig om och såg att han tittade upp men blundade igen. Nästan hela hennes lilla balkong badade i solsken, hon njöt av värmen medan hon drack dagens första kopp kaffe. Hon kände sig både lycklig och fri.
Då hörde hon hur han hoppade ur soffan och tänkte att han kommer nog hit. Som den soldyrkare han är vill han säkert komma ut på balkongen till henne. Hon fick rätt.
Med nyvakna ögon och svansen i vädret, trippade han på fyra tassar ut på balkongen och vädrade morgonluft med sin skära nos. Hennes käraste lilla Trisse misse Katt.
 
Ur min fantasi en solig morgon på Tjörn / Annika ...
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela