annikasskatteri.blogg.se

En blogg om mina hobbys som fotografering, natur, trädgård, målning, pyssel och myssel med mycket mer. Samt tankar om allt och inget.

EGEN SKÖN LÖRDAG ...

Publicerad 2015-05-09 18:23:17 i Allmänt,

Vaknade tidigt som attan, men hade ingen lust att gå upp. Såg att sängen bredvid mig var tom, verkade tyst i köket så min älskade make hade åkt till jobbet. Somnade om en stund, så skönt när man får. Vaknade vid halv sex och gick upp, för nu kunde jag inte ligga längre. Gjorde som jag brukar det vill säga, laddade kaffebryggaren och gick in i badrummet. Tog på träningskläder för om ett par timmar tänkte jag, ta en runda i skogen. Med kaffemuggen inom räckhåll slog jag mig ner i köket vid min dator. Skrev en stund, plockade ner tvätten, skrev vidare och gick sedan och bäddade. Har svårt för att sitta stilla för länge, så jag brukar växla med att göra andra sysslor imellan. Borstade tänderna tog min kamera, jacka och gummistövlar, gick sedan ut. Klockan var cirka halv åtta när jag tog en bild i min trädgård som jag la ut på face book, innan jag gick vidare. Att gå helt ensam i skogen en solig morgon, höra fåglarna kvittra och se den grönskande naturen. Det är så skönt och vilsamt.
 
Att ta kameran med och bara strosa runt och leta bilder, tycker jag är helt underbart. Jag följde stigen som leder till en spång över bäcken, sen gick jag jäms med bäcken igenom lövskogen ner till vägen. Träffade på en man som var ute och motionerade, han undrade vad jag fotograferade. Sen gick jag ner till havet och stötte på mannen igen, vi pratade en stund och det visade sig att han kände min Anders genom jobbet. Jag gick vidare och tog några bilder på svanarna i viken, träffade på en kille med en labrador som ville hälsa på mig. Träffade en granne på vägen hem, som skulle gå en promenad ner till vattnet.
Väl hemma igen hade jag varit ute en och en halv timme, jag duschade och åt frukost. Innan jag ringde en vän för att höra om hon ville fika på min altan, det ville hon. Jag hämtade henne eftersom hon inte har körkort, vi stannade till vid handelsträdgården och köpte en del växter. Vi satt under markisen och fikade, medan motorbåtar och seglare gled förbi på havet. När jag körde hem henne började det att regna. Efter middag och en liten lur på soffan, var det dags för kaffe och nu sitter jag här.
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela