annikasskatteri.blogg.se

En blogg om mina hobbys som fotografering, natur, trädgård, målning, pyssel och myssel med mycket mer. Samt tankar om allt och inget.

MIDSOMMAR och MITT I LIVET ...

Publicerad 2015-06-20 09:08:06 i Allmänt,

Nu kom den igen denna härliga midsommar, med både sol och regn. Varenda år önskar man sig att sitta ute och äta. Men det verkar vara ganska tveksamt varje år. Själv var jag ute på altanen flera gånger och försökte spå väder, genom att titta åt vilket håll molnen gick. Jag beslutade att vi skulle ta sillen ute och eventuellt kaffet inne.
Med en kofta på, kunde vi sitta ute och inta båda. Mot kvällen kom de några skurar, men då flyttade vi in och tände ljus. Jag tycker nog att det känns som om sommaren börjar med midsommar, antagligen för att många börjar sin semester då. Efter nästa vecka börjar jag min, och i sommar ska vi greja en del hemma. Men sen tar vi semester även ifrån det. och i September far vi till Menorca. 
En del säger att vid midsommar vänder det, det är ju sant men så vill jag nog inte tänka. De känns ju som att det snart tar slut på sommaren då. Vilket det också gör, underbart är kort var det någon som sa.
 
Tänker att jag själv är mitt i livet, men inte tusan vill jag tänka att nu vänder det. Näää ... när ungarna vuxit upp och lämnat boet, tjo ho ! då börjar det ju ett nytt liv för min stora kärlek och mig. Vi sålde ju vårt hus där ungarna växt upp, och flyttade ut till vår lilla sommarstuga vid havet. Då hade vi haft stugan i tre år och visste att vi trivdes.
Att varje morgon vakna upp till detta ljuvliga, det är för oss båda en dröm. Jag märker också att jag lägger märke till mer saker och uppskattar på ett annat vis. Att jag har mer egen tid nu är ju inte fel heller, då kan jag göra vad jag vill. Som tex sitta här på morgonen och skriva några rader.
 
 
Eller ta båten en dag och åka ut på skön med en lunch korg med sig, det är livet tycker vi.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela