annikasskatteri.blogg.se

En blogg om mina hobbys som fotografering, natur, trädgård, målning, pyssel och myssel med mycket mer. Samt tankar om allt och inget.

SKRIVA... OM VAD ?

Publicerad 2015-04-15 07:55:20 i Allmänt,

Ibland är man som den värsta idéspruta, och det bara flyter på. Ibland är mitt skrivande segt som sirap. Eftersom jag håller på att skriva på annat också. Så kan tankarna många gånger kännas splittrade.
Det är i alla fall här jag sitter vid lilla köksfönstret, med min lapp. Jag kan se grannar och andra promenera förbi, både med hund, häst och gubben. Här är ingen genomfartsväg, utan de nyfikna som ibland kommer, får vända här nere och köra tillbaka. Och jag ser dem från mitt fönster. På vintern ser jag mest de stora båtarna som med lots glider förbi, men sommartid ser jag alla sorters båtar. Mycket segelbåtar både med och utan segel, motorbåtar i olika storlekar. Och folk som är ute och paddlar som blivit så poppis.
Från mitt andra köksfönster kan jag se vår trädgård, grannar och den stora kranen nere vid det lilla varvet. När vi själva är ute med båten, brukar vi ha den kranen som riktmärke. Vi ska ju in i viken bredvid, där vi lägger till vid vår delägda brygga. Å bara tanken på att puttra ut på havet, lägga till någonstans på en egen ö. Bada och fika i solskenet, får mig att längta mer än någonsin efter sommar. När sen maken på hemvägen står på, och låter båtmotorn visa vad det kan. Känns det som om man flyger fram över de små vågorna. Härligt !
Efter en sådan dagstur känner man sig så skön, och avslappnad på gränsen till trött. Efter en dusch och sköna, mjuka kläder är man redo för en grillad middag. Sen sitter vi på altanen och njuter, av det väl marinerade grillade köttet med kryddstarka korvar till och en god sallad. Kanske tar vi ett glas rött till eller en kall öl. 
Detta är livet om man som vi .... Älskar havet. 
  

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela