annikasskatteri.blogg.se

En blogg om mina hobbys som fotografering, natur, trädgård, målning, pyssel och myssel med mycket mer. Samt tankar om allt och inget.

KVINNODAGEN ....

Publicerad 2015-03-08 14:09:25 i Allmänt,

Jaha då var den här igen, kanske dags att sjunga upp till kamp eller ? Denna dagen som uppfanns 1910 på initiativ av tyska kommunisten Clara Zetkin. Tänk att det skulle behövas en dag för att skapa rättvisa mellan män och kvinnor. Visserligen har det väl hänt en del på kvinnofronten sedan 1910, men med tanke på hur trögt det är inom tex arbetslivet med lika lön mm. Så borde nog vi kvinnor istället för en dag, ha en hel månad...
 
I Sverige så firas väl dagen inte på något storslaget sätt vad jag vet. Själv så fick jag hjälpa till att hålla i listerna i hallen, medan maken spikade upp dem. Och jag klagar inte, jag är kass på att spika. Å andra sidan är jag en jäkel på att måla lister, och det är inte min man. Att jag gör en del i hemmet som maken aldrig gör, är faktiskt något som jag själv skapat. Jag har sett honom putsa fönster, och nej tack jag gör det helst själv. Lika illa när han skulle stryka en skjorta, jag fick gå därifrån... Men han lagar ju mat, något som jag avskyr att göra. Så vår fördelning i hemmet beror helt och hållet på vad vi är bra på och styrka, oavsett kön.
 
Jag lärde mig i dag att det finns en MANSDAG, det hade jag ingen aning om. Den infaller tydligen 19 November och kom 1999. Konstigt att den är så få känner till den. Men vi glömmer inte våffeldagen eller  kanelbullens dag.
Visst är det väldigt orättvist. Min man säger att det är kvinnans dag varje dag och det låter ju rart, eller ?
Medan kvinnor i andra länder verkligen kämpar för sina rättigheter, sitter vi på våra breda ... och klagar över dålig lön som vi tror att männen som styr ska höja. Nä upp till kamp systrar och bröder för rättvisa och jämlikhet ibland oss alla. Tack för ordet ......

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela